נטפליקס (Netflix) פירסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של השנה ולפיהן ממשיכה החברה להציג גידול בבסיס המשתמשים, למרות שהחלה בהצגת תמחורים גבוהים יותר במדינות מסוימות. החברה מתייחסת לראשונה גם לנושא התחרות מצד דיסני, מספקת נתוני צפייה מעודדים לסדרות וגם לסרטים שהופקו עבור שירות הסטרימינג ותציג לראשונה רשימה של 10 תכנים מובילים מידי שבוע.
בתום הרבעון הראשון של 2019 רשמה נטפליקס עליה של כ-7% במספר המנויים הבינלאומי לסך של 148.86 מיליון, כאשר בשוק המקומי של החברה בארה”ב עמד מספר המנויים על 1.74 מיליון, לעומת 1.61 מיליון ברבעון הקודם, וביתר העולם עמד מספר המנויים המשלמים על 7.86 מיליון, לעומת 7.31 מיליון ברבעון הרביעי של 2018. בחברה צופים כי כבר בסוף הרבעון השני יגיע מספר המנויים הבינלאומי ל-153.86 מיליון.
הכנסות החברה ברבעון שהסתיים ב-31 במרץ נאמדו ב-4.52 מיליארד דולר, עליה של 22.2% משנה לשנה, כאשר הרווח התפעולי הסתכם ב-459 מיליון דולר (76 סנט למניה), כשהחברה מציגה עליה של 10.2% בהשוואה לנתון שהוצג ברבעון המקביל אשתקד. בנטפליקס מציינים כי אף שנראה גידול במספר המנויים במהלך הרבעון, ההכנסה למנוי ירדה ב-2% משנה לשנה לאור שינויים בשערי המטבע, מה שבחברה מצפים שישתנה כבר ברבעון השני של השנה.
נטפליקס מול דיסני פלוס ואפל
השבוע הציגה דיסני באופן רשמי את שירות הסטרימינג דיסני פלוס, זה יושק בחודש נובמבר הקרוב בארה”ב וצפוי להגיע למדינות נוספות בעולם במהלך שנת 2020. עקב פעילותה החדשה של דיסני בתחום כבר הספקנו לשמוע על כך שתכנים מסוימים המזוהים עם החברה ישארו בלעדיים לשירות הסטרימינג שלה ויצאו מידיה של נטפליקס, כשמספר סדרות מקור של מארוול (איירון פיסט, לוק קייג’, ג’סיקה ג’ונס, דרדוויל והמעניש) ששודרו באופן בלעדי בנטפליקס כבר בוטלו.

דיסני פלוס יוצע במחיר נמוך מזה שמציעה היום נטפליקס עבור החבילות שלה, וזה יימכר למנויים במחיר אחיד של 7 דולר בחודש או דרך מנוי שנתי במחיר מוזל של 70 דולר בשנה. לנטפליקס כיום מספר חבילות, הבסיסית בהן מוצעת במחיר 9 דולר והיקרה ביותר מגיעה ל-16 דולר (בארה”ב), זאת לאחר העלאת מחירים שביצעה החברה בהרשמה לשירות לאחרונה. לדברי החברה, עליית המחירים לא השפיעה בינתיים על המנויים בארה”ב ולא נצפתה נטישה המונית בעקבותיה.
מתחרה נוספת בתחום הינה חברת אפל, שהודיעה לאחרונה על השקתו של שירות הסטרימינג +Apple TV, דרך זה ניתן יהיה לצפות בסדרות, סרטים ותכני מקור שונים שיופקו עבור השירות במיוחד. אפל טרם חשפה את עלות השירות החדש, אך צפויה להשיקו כבר ברבעון השלישי של השנה.
בנטפליקס, בינתיים, לא חוששים מהתחרות. “אנו לא מצפים שהשחקנים החדשים ישפיעו באופן מהותי על הצמיחה שלנו בגלל שהמעבר מצפייה בתוכן לינארי לתוכן לפי דרישה היא כה גדולה ובשל השוני הגדול בין הצעות התוכן“, מציינת נטפליקס במכתב לבעלי המניות.
נטפליקס ב-2019: הצפיה בסרטי מקור מתחזקת
בעוד נטפליקס זכתה להצלחה לא קטנה עם סדרות המקור שלה לאורך השנים, סרטי המקור של החברה לא זכו להצלחה דומה. נטפליקס ביקשה לשנות זאת כשהיא משקיעה יותר ויותר בהפקת סרטים עבור שירות הסטרימינג שלה וזכתה ללא מעט הצלחה עם “שוברי קופות” (מבחינתה) כמו קופסת הציפורים (Bird Box) עם סנדרה בולוק ו”משולש הגבולות” (Triple Frontier) עם בן אפלק, שזכה ליותר מ-52 מיליון צופים בחודש הראשון לזמינותו בשירות הסטרימינג של החברה. בנטפליקס צופים כי גם הסרט “הרודפים” (The Highwaymen) בכיכובם של קווין קוסטנר ו-וודי הרלסון יזכה ליותר מ-40 מיליון צופים בתום החודש הראשון להקרנתו.
נטפליקס מספקת נתונים מספריים גם לתכני מקור נוספים שעלו לאחרונה לשירות. אקדמיית המטריה (The Umbrella Academy) זכתה ל-45 מיליון צופים במהלך החודש הראשון לעלייתה לשירות, סדרת הדוקו על פסטיבל FYRE זכתה ל-20 מיליון צופים וסדרת הדוקו החדשה “כוכב הלכת המופלא” (Our Planet) שעלתה לשירות רק לאחרונה צפויה, לפי החברה, להגיע ל-26 מיליון צופים בתום החודש הראשון לעלייתה לשירות.
שיתופי פעולה ורשימת 10 הגדולים בנטפליקס
כחלק מתהליך הצמיחה שלה בעולם, מנסה נטפליקס לבצע שיתופי פעולה עם נותני שירות מקומיים על מנת שאלו ישלבו את שירות הסטרימינג שלה כחלק מהחבילה שלהם. בישראל, זכינו לראות שיתוף פעולה זה מגיע לראשונה עת השיקה חברת פרטנר את שירות הסטרימינג פרטנר TV ביוני 2017. אך נטפליקס לא פועלת בדרך זו רק בשוק הישראלי ומבצעת שיתופי פעולה דומים עם 10 מפעילים שונים ברחבי העולם, מה שהוביל, לטענתה, ל”השפעה חיובית“.
על מנת שתוכל לספק ערך נוסף לצופים בישרות הסטרימינג, נטפליקס מתכננת השקה של רשימת 10 הגדולים (Top 10). מדובר ברשימה שבועית של עשרה התכנים המובילים בקרב הצופים בנטפליקס שתוצג בפני המשתמשים בשירות באנגליה בלבד בשלב זה. בנטפליקס מציינים כי לאחר בחינה של מספר חודשים לתכונה החדשה באנגליה, יחליטו בחברה האם להרחיב את הפצתה גם לבחינה בשווקים נוספים בעולם.