“הודעה אדומה” (Red Notice) מהווה את הקפיצה הגדולה ביותר של נטפליקס לעולם שוברי הקופות והינו סרט היקר ביותר שהפיקה החברה. עם תקציב של מעל 200 מיליון דולר, שלושה כוכבי על בדמות דוויין ג’ונסון, גל גדות וראיין ריינולדס, ועלילת שוד חובק עולם בסגנון סרטי “אושן 11”, הסרט מחזיק בדיוק את הנוסחה המנצחת לפתיחת פרנצ’ייז אקשן חדש. אך “הודעה אדומה” נשאר בדיוק כך, נוסחה בלבד. הוא מצליח לסמן וי על כל מה שאתם מחפשים בסרט אקשן קיץ מהנה שבמקרה יצא יותר קרוב לחורף, וככזה הוא אכן עובד – אבל בשום שלב אינו מתרומם מעבר למה שמצפים ממנו על הנייר.
העלילה
הסרט מתחיל בסיפור שכאילו נלקח הישר מ”אינדיאנה ג’ונס”. לפני 2000 שנה, המלכה קליאופטרה קיבלה מאהובה שלוש ביצי זהב אשר פוזרו בעולם לאחר מותה. שתיים מהן נאספו על ידי מוזיאונים ואספנים, אך השלישית נשארה אבודה עד היום. אנו נכנסים אל הסרט כאשר סוכן האף.בי.איי ג’ון הארטלי (“ג’ונסון”) מנסה למנוע את שוד ביצי הזהב על ידי גנב האומנות נולאן בות’ (ריינולדס). לאחר שהוא מונע את השוד, הארטלי מוצא עצמו נאלץ לשתף פעולה עם בות’ כדי לעצור גנבת שלישית וטובה בהרבה – הבישופ (גדות), אשר תמיד נמצאת כמה צעדים לפניהם.
>> הצטרפו לערוץ הטלגרם של גאדג'טי
לאורך קצת פחות משעתיים, הסרט לוקח אותנו למסע סביב פחות או יותר כל העולם בחיפוש אחר ביצי הזהב, ומשלב אקשן מרשים עם עלילה תזזיתית ומלאת תפניות. אך הדמויות אשר לוקחות אותנו למסע הזה אינן מצליחות להוכיח עצמן כמי ששווה לטייל עימן. כל אחד משלושת הכוכבים הגדולים בסרט מסוגל בקלות להחזיק סרט משלו – וכולם עשו זאת בעבר. אך כשלישיה המרכיבה סרט אנסמבל, הם אינם מצליחים להשתלב יחד וכל דמות מרגישה כאילו נלקחה מסרט אחר.
ג’ונסון הוא כרגיל שוטר קשוח שמחפש כל תירוץ כדי לפצוח בסצינת אקשן משומנת היטב. גדות מגלמת נבלית קשוחה וקרה שבעיקר נמצאת שם כדי להעניק תפניות בעלילה. וריינולדס כהרגלו נמצא בסרט קומדיה לא קשור. דמותו התזזיתית של בות’ מעמיסה על עצמה את כל הנטל הקומי בסרט, ועל כן כמעט כל שורה שלו היא בדיחה ולרוב לא מאוד מוצלחת. השחקנים שלצידו לא מספקים קונטרה קומית לשחק מולה, ועל כן הבדיחות שלו נשארות כוואן-ליינרים שהוא מספר לעצמו ולקהל. ריינולדס מרגיש כאן כאילו הוא עבר בעצמו על התסריט לאחר שנכתב והוסיף הערה משעשעת על כל התרחשות. ג’ונסון נמצא במטבח עם רשת לשיער? ריינולדס יעיר על קרחתו. גדות מכסחת לכולם את הצורה בשמלה חושפנית? ריינולדס יציין כי יש לו “זקפה מבלבלת”.
למעשה, גדות סובלת כאן מתסריט בעייתי במיוחד שלא מפסיק להתייחס למראה שלה. יוצרי הסרט כנראה חושבים שגנבת בינלאומית שהיא גם אשה (!) זו הברקה תסריטאית שצריך להתייחס אליה שוב ושוב. רוב פעולותיה גוררות תגובות על יופיה, כל הגברים בסרט עסוקים בלהתחיל איתה או לפנטז על לנשק אותה, ורוב ההצלחות שלה נובעות מניסיונות פיתוי המנצלות את העובדה הזו.
הרפתקה שלא מפסיקה לנוח
לב הסרט הוא ללא ספק במערכת היחסים הנרקמת בין הארטלי לבות’, כאשר שני האויבים נאלצים לשתף פעולה ולאט לאט מתקרבים והופכים שותפים. אך לב אינו בדיוק הדבר ש”הודעה אדומה” מתרכז בו ועל כן העלילה הזוגית הזו נשארת לרוב שטחית. אין ספק שהסרט מקריב את הדמויות, הלב והעלילה לטובת אקשן וטוויסטים שמשאירים את הצופה מרותק. בתחום זה לפחות, אין ספק שהסרט עושה עבודה מעולה. הוא מלא אקשן ואינו מתעכב יותר מדי באף לוקיישן כדי ליצור מסע תזזיתי ומהנה.
סצינות האקשן אינן חוזרות על עצמן וכל קרב מהונדס היטב כדי להעניק משהו חדש. קטעי הפעולה הם גם אלו שבהם הקומיות של ריינולדס עובדת הכי טוב. הוא מצליח להקליל כל קרב על ידי התייחסות צינית וחסרת איכפתיות. בות’ אוהב את המרדף ומרגיש כמעט כמו הצופה עצמו שרק מחכה לעוד קצת אקשן. על אף שהוא זה שנפצע, מאויים ולעיתים נמצא בסכנת חיים – הוא הכי נהנה מהרגעים האלו וזורח כשיש לו תירוץ לזרוע קצת הרס.
לרוב הסרט מרגיש כאילו הוא מנסה בכח להחזיק את הצופה על הכורסה ולמנוע ממנו לזפזפ. במאי הסרט, ראוסון מרשל טורבר מתפזר כאן בין ז’אנרים שכבר הוכיח שהוא יודע לעשות היטב. הוא כבר מאומן באקשן מהסרט “גורד שחקים“ (Skyscraper) ובקומדיה מהסרט האהוב “דודג’בול” (Dodgeball) עם בן סטילר. אך נראה שכשהוא מנסה ליהנות משני העולמות בו זמנית הוא מאבד כיוון ונופל לקלישאות.

השורה התחתונה – מה חשבנו על הודעה אדומה
“הודעה אדומה” הוא כאמור סרט בעל נוסחה מנצחת, ועם השקעה כה גדולה, לא מפליא שבנטפליקס פחדו לסטות יותר מדי מהנוסחה הזו. כל בחירה חדשה ומקורית עלולה להוכיח עצמה כשגיאה שתרחיק את הקהל ועל כן היוצרים העדיפו להתמקד במה שכבר ידוע מראש שעובד. סרט שוד עטור כוכבים ומלא אקשן שפועל בדיוק כפי שציפיתם מהטריילר. לא פחות ולא יותר.
סביר מאוד כי תהנו מהסרט במהלך הצפייה, בעיקר אם תבואו בלי יותר מדי ציפיות. אך לאחר הצפייה הסרט כנראה ייפרח מיד מראשכם. בשלב מסוים בסרט, דמותו של בות’ מזמזמת את נעימת הנושא של “אינדיאנה ג’ונס”, כרפרנס להרפתקה הקולנועית שנקלעו אליה. אך בניגוד לאינדיאנה הזכור היטב, “הודעה אדומה” כנראה לא ייזכה לרפרנס שכזה באף סרט עתידי, שכן אף אחד לא יזכור אותו לאחר שיעלו כתוביות הסיום.
הסרט “הודעה אדומה” יגיע לנטפליקס ישראל ביום שישי הקרוב, ה-12.11.2021.
The post ביקורת סרט נטפליקס: הודעה אדומה – נוסחה מנצחת אך נשכחת first appeared on מגזין טכנולוגיה ובידור - Gadgety.