Quantcast
Channel: Netflix כל המידע | מגזין טכנולוגיה ובידור - Gadgety
Viewing all articles
Browse latest Browse all 615

מיליארדים: הכספים שחברות הטכנולוגיה מרווחיות, משקיעות ולוות

$
0
0

קופסה עם כסף

חברת הטכנולוגיה מובילות היום את השוק בתחומים רבים וממשיכות להיכנס לתחומים חדשים ולהרחיב את נוכחותן במגרש הביתי ומחוצה לו. תחום הרכב הוא רק אחד מהתחומים האחרונים שהחל לצבור תאוצה ובתוך פחות מ-10 שנים ראינו חברות סטארט-אפ קטנות כמו אובר (Uber) הופכות לחדי קרן חסרי רסן שמגיעים לכל פינה בעולם. מיליארדים רבים של דולרים עוברים דרך חשבונות הבנק של חברות הטכנולוגיה, אך לא תמיד מדובר בהכנסות וגם לא ברווח.

כדי להמשיך ולצמוח במהירות, כדי להתמודד עם התחרות הגוברת מצד חברות גדולות כקטנות שתמיד רודפות אחר הדבר הבא, חברות טכנולוגיה רבות משקיעות מיליארדי דולרים בפיתוח ורכישות, וגם לוות כסף כדי להאיץ את התקדמותן נוכח התחרות. השבוע החלו כמה מחברות הטכנולוגיה לדווח על תוצאותיהן הכספיות עבור הרבעון השני של השנה, ויחד עם תוצאות אלו נחשפנו לכמה נתונים המעידים על המיליארדים הרבים שעברו שם – זה הסיכום שלנו לדברים.

מכניסות מיליארדים

כמה מחברות הטכנולוגיה המובילות בתחומים שונים הציגו תוצאות מרשימות למדי בשבוע האחרון. גוגל הציגה עליה של 21% בהכנסות, אלו הסתכמו ב-26 מיליארד דולר, ובל נשכח את שורת הרווח, שהגיעה ל-6.2 מיליארד דולר לפני שהאיחוד האירופי גזר מסכום זה קנס בגובה 2.7 מיליארד דולר בגין ניצול לרעה של הדומיננטיות במנוע החיפוש של החברה.

סמסונג שברה שיאים גם כן, כאשר הציגה הכנסות של קרוב ל-55 מיליארד דולר ושורת רווח שצמחה ב-90 אחוזים משנה לשנה והסתכמה בכ-10 מיליארד דולר. ואם זה לא מספיק, הרי שנכון לרבעון השני של השנה נחשבת חטיבת השבבים של החברה לגדולה ביותר בעולם, עם הכנסות של כ-15.8 מיליארד דולר שעוקפות את ההכנסות המרשימות לא פחות של אינטל (14.8 מיליארד), שהגיעו לאחר עליה של 9 אחוזים משנה לשנה.

אמזון גם היא דיווחה על עליה מרשימה של 25 אחוזים בהכנסות משנה לשנה ברבעון האחרון עם 38 מיליארד דולר שנכנסו לקופת החברה, ובעוד שורת הרווח העיבה מעט על הרוחות בוול סטריט שגררו את המניה מטה בסוף השבוע, הציפיה הגדולה לפרסום תוצאות החברה הובילה לכך שהמייסד והמנכ”ל, ג’ף בזוס, הפך ולו לרגע לאיש העשיר בעולם עם שווי של מעל 90 מיליארד דולר.

מניית פייסבוק חוצה את רף 500 מיליארד הדולר (תמונה: Google Financex)

מניית פייסבוק חוצה את רף 500 מיליארד הדולר (תמונה: Google Finance)

ולבסוף הייתה זו פייסבוק, אשר אמנם רק מגרדת בימים אלו את רף ההכנסות הדו-ספרתי עם 9.3 מיליארד דולר בהכנסות, אך מציגה עליה של מעל ל-70 אחוזים ברווחיות (3.9 מיליארד דולר) ורושמת לראשונה שווי שוק העולה על 500 מיליארד דולר. מדובר בעליה מרשימה למדי עבור חברה שהנפיקה מניותיה לציבור רק לפני כחמש שנים לפי שווי של כ-100 מיליארד דולר.

משקיעות מיליארדים

אבל כדי לעשות כסף, צריך להשקיע כסף, וחברות שונות עושות זאת בדרכים שונות. בשני דיווחים שפורסמו השבוע אודות אפל, למדנו כי החברה משקיעה כספים כדי לקדם עניינים עסקיים כאלה ואחרים. 2 מיליארד דולר שילמה החברה לנוקיה, על פי דיווח של החברה הפינית בשיחת הועידה שהתקיימה עם משקיעים לאחר פרסום תוצאותיה הכספיות. התשלום הועבר בגין הסכם פטנטים שחתמו ביניהן השתיים, דרכו פתרו סכסוך עסקי הנוגע לפטנטים כדי שיוכלו לקדם את עסקיהן.

דיווח נוסף אודות אפל המגיע מקוריאה מעיד על כך שהחברה תשקיע 2.7 מיליארד דולר על מנת להבטיח לעצמה אספקה שוטפת של מסכי OLED עבור מכשיריה העתידיים. ההשקעה נועדה כדי לסייע ל-LG בהקמת מפעל חדש לייצור מסכי OLED, אשר יאפשר לחברה לספק יותר מסכים החל משנת 2019. ההשקעה תסייע לאפל בכך שתיצור יותר תחרות בשוק מסכי ה-OLED לטלפונים, הנשלט כיום על ידי סמסונג, ממנה אפל צפויה לרכוש את מסכי ה-OLED עבור דגמי סדרת האייפון 8 שתושק מאוחר יותר השנה.

לוות מיליארדים

נטפליקס ושיאומי הן שתי אימפריות חדשות יחסית שזוכות להצלחה גדולה, כל אחת בתחומה. נטפליקס, שהתחילה כספקית סרטי DVD דרך הדואר, היא כיום חברת הסטרימינג הגדולה ביותר בעולם עם 104 מיליון מנויים ב-190 מדינות. הסיבות הגדולות להצלחתה הגיעו לא רק דרך פיתוח טכנולוגיית הזרמת תכנים מתקדמת הזמינה כמעט בכל מכשיר אפשרי, אלא גם דרך השקעה בפיתוח ורכישת תכנים רבים שיגיעו למשתמשיה במחיר של החל מ-30 שקלים בחודש (בישראל).

נטפליקס בממשק בעברית (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)

צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי

כדי לממן את פיתוח התכנים נאלצה נטפליקס לקחת הלוואות לאורך השנים, אלו מסתכמות בכ-20 מיליארד דולר, הרוב המכריע שלהן לטווח הקצר ומתבטא בהשקעה שוטפת של החברה בתכנים והוצאות שוטפות על רכישת זכויות בלעדיות לשידור תכנים, אך ישנו גם חוב ארוך טווח בגובה של קרוב ל-5 מיליארד דולר הנובע מהלוואות שלקחה החברה, האחרונה בהן הייתה בגובה של מעל למיליארד דולר.

נטפליקס בונה על כך שהתכנים שהיא מפיקה יביאו יותר ויותר מנויים לשירות והצמיחה שרשמה החברה ב-5 השנים האחרונות (מכ-30 מיליון מנויים אל מעל 100 מיליון), בעיקר בזכות התרחבותה בשוק הבינלאומי, עשויה להעיד כי בינתיים זה עובד. אך האם השקעות של סביב 100 מיליון דולר בסרטים כמו Bright של וויל סמית’ ישתלמו בעתיד? רק הזמן יגיד. בינתיים, מדווחת החברה כי הרוויחה 66 מיליון דולר ברבעון השני על הכנסות של 2.79 מיליארד דולר, וכבר הבטיחה שתשקיע 6 מיליארד דולר בתכנים השנה, לעומת 4 מיליארד “בלבד” בשנה הקודמת.

שיאומי, מצידה, הודיעה השבוע כי תלווה כמיליארד דולר על מנת לחזק את מאמצי ההתרחבות שלה מחוץ לסין, כאשר חלק ניכר מכך ילך להשקעה בהקמתן של עד 100 חנויות בשנתיים הקרובות. בנוסף, צפויה החברה להמשיך ולפתח קשרים עם נציגויות מקומיות במדינות שונות דרכן תמכור את מוצריה, ממש כפי שעשתה בישראל.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 615